Alázatos munka

2023.12.25. 19:30

Dicséretet érdemelt a neszmélyi polgárőrök hősiessége

Többek között a neszmélyi és dunaalmási házakat feltörő hajléktalan férfi elfogásában való részvételüket köszönték meg.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Beküldött

Dicséretben részesült a Neszmélyi Polgárőr Egyesület két tagja is. Csányi Dániel Balatonföldváron elnöki dicséretet és jutalmat vehetett át az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ)  elnökétől Dr. Túrós Andrástól. Ősz Zoltán pedig a Komárom -Esztergom Vármegyei Rendőrfőkapitányság állománygyűlésén, Boross Zoltán László r. ezredes rendőrfőkapitánytól vehette át az elismerést. 

2023-ban Neszmély község közbiztonsága érdekében kifejtett tevékenységük, tettrekészségük, valamint példamutató munkájuk elismeréseként köszönték meg szolgálatukat. Ősz Zoltán, az egyesület elnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az elismerésben nagy szerepe volt a közelmúltban elfogott körözött személynek is. 

Mint arról korábban beszámoltunk: körözött bűnözött fogtak a neszmélyi polgárőrök. Ősz Zoltán, az egyesület vezetője elmondta, hogy a főúton sétált a férfi, amikor meglátták és igazoltatták. Hozzátette: közel három hete keresték a férfit, aki sorra tört be a környékbeli nyaralókba, hétvégi házakba.

Zoltán most azt is elárulta, hogy Danival szolgálaton kívül külön-külön autóval járták a település utcáit, mert nem hagyta nyugodni őket a hajléktalan férfi ténykedése. A keresett személyt végül Zoltán vette észre és állította meg az utcán. Miután sikerült azonosítania, hogy jó személyt fogott meg hívta erősítésnek a társát, hogy közösen várják meg a rendőrök megérkezését. 

– Határozottan léptem fel ellene, de nem is ellenkezett. Megkérdeztem a nevét és, hogy hova valós, de csak nehezen válaszolt rá, mert akkor is enyhén ittas volt. Rádión értesítettem a vármegyei ügyeletet, hogy rendőri intézkedést kérünk, mert feltehetően elfogtuk a körözött személyt. A kiérkező rendőrök végül azonosították a keresett személyt, akit előállítottak a tatai rendőrkapitányságra – mondta a polgárőr. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában