Rendőrkézen

2023.12.08. 08:00

Semmit nem vitt el, csak enni és inni járt a házakba Neszmély és Dunaalmás betörője

A hajléktalan férfi hetek óta háztól-házig járt Neszmélyen. A zárak sem jelentettek neki akadályt.

Kemma.hu

Körözött bűnözött fogtak a neszmélyi polgárőrök. Ősz Zoltán, az egyesület vezetője elmondta, hogy a főúton sétált a férfi, amikor meglátták és igazoltatták. Hozzátette: közel három hete keresték a férfit, aki sorra tört be a környékbeli nyaralókba, hétvégi házakba. 

– A körzeti megbízott tájékoztatott bennünket, hogy egyre több nyaralóba jelentettek betörést. Egyértelmű volt, hogy ugyanaz az elkövető, ugyanis semmit sem vitt el, csak melegedni, enni és inni járt a házakba. Ha jófajta pálinkát, itókát talált azt is szívesen elfogyasztotta – magyarázta a polgárőr, aki társaival rengeteget járőrözött az elmúlt időszakban, hogy minél előbb megtalálják a férfit.

– Megkaptuk a gyanúsított körözési fotóját, illetve a tatai rendőrkapitányság tájékoztatott bennünket, hogy merre volt az utolsó betörése. Felmerült a lehetősége, hogy időközben szakállat is növesztett. Nappal és éjszaka is folyamatosan jártuk autóval az utcákat, főleg a nyaralók környékén – magyarázta Ősz Zoltán, akinek a helyiek is segítettek. 

– A neszmélyi komp kapitánya is értesített bennünket, hogy egy hasonló fizikumú, gyanús alakot lát a kikötő környékén. Feltehetően nem egyezett meg a két személy, de két óra sem telt el, amikor kiszúrtuk a férfit a főúton sétálni. Azonnal megálltunk – tette hozzá a polgárőr, aki azt is elárulta, hogy a hajléktalan teljesen együttműködő volt. 

– Határozottan léptem fel ellene, de nem is ellenkezett. Megkérdeztük a nevét és, hogy hova valósi, de csak nehezen válaszolt rá, mert akkor is enyhén ittas volt. Rádión értesítettem a vármegyei ügyeletet, hogy rendőri intézkedést kérünk, mert feltehetően elfogtuk a körözött személyt. A kiérkező rendőrök végül azonosították a keresett személyt, akit előállítottak a tatai rendőrkapitányságra – mondta Ősz Zoltán, aki Csányi Dániellel közösen fogta el a férfit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában