Véradók

2023.12.12. 13:13

Csendes hősöket tüntettek ki Esztergomban

A közelmúltban a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete nevében a Rugby Club Hostelben köszöntötték a többszörös véradókat, akik önzetlenül, rendszeresen nyújtják karjaikat beteg embertársaik gyógyulásáért.

Kemma.hu

Jubiláló véradókat köszöntöttek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Hertlikné Ágota területi véradó-szervező köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a vér kivételével ma már szinte minden pótolható, ezért köszönet illeti a csendes hősöket. Ismertette, hogy idén a vármegyében a Véradó Mozgalom Támogatásáért Oklevelet az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola kapta meg. 

Végül méltatta azokat is, akik közreműködnek és támogatják a véradások lebonyolítását. Steindl Balázs alpolgármester szerint érdemes azon elgondolkodni, hányan vannak, akik műtétre várnak, akik a véradók segítsége nélkül nem tudnának rámosolyogni reggel a szeretteikre, rácsodálkozni a felkelő napra.

Dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezetének elnöke és Steindl Balázs adta át az oklevelet és emlékérmet azoknak, akik 25, 30, 40, 50, 60, 70, és 75 alkalommal vettek részt véradáson. A 75-szörös véradók közül Szegedi József Miklóst és Rocsák Mihályt is köszöntötték.

Erős Gábor országgyűlési képviselő – aki 25-szörös véradóként szintén elismerésben részesült – elmesélte, hogy milyen indíttatásból nyújtotta először karját, és hogy saját betegségét követően megtapasztalta, milyen fontos a donorok önzetlensége. Dr. Bognár Ferenc szerény, óriási hősöknek nevezte véradókat és reméli, hogy másoknak is példát tudnak mutatni.

Műsor
Hertlikné Ágota az ünnepséget minden évben a véradók himnuszának, Aranyosi Ervin: A vér az élet című versével kezdi, de a véradásokat támogató Marosi Gergőnek köszönhetően részt vett az ünnepségen a költő, aki saját maga olvasta fel a költeményt, és később még mesével is meglepte a jelenlévőket. Továbbá fellépett az Ezüsthang Fuvolaegyüttes, melynek tagjai immár négy éve rendszeresen zenélnek együtt és a minap szívhez szóló dalokkal kedveskedtek az ünnepelteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában