Döntések

2023.12.14. 17:26

Az év utolsó közgyűlésén nem vett részt Tatabánya polgármestere

Az év utolsó közgyűlésén a jövő évi helyett továbbra is csak az idei költségvetés újratárgyalása került a tatabányai képviselők elé. A 2024-es tervezet idei tárgyalása ugyan szerepelt a munkatervben, de nem tárgyalták a polgármester nélküli ülésen.

Kemma.hu

Ezúttal a kreatív munka jellemezte a közgyűlést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

December 14-én, az év utolsó tatabányai közgyűlésén Boda Bánk László (Mi Hazánk) Frankné Farkas Gabriella (független) és képviselőkön kívül Szücsné Posztovics Ilona (ÖTF) polgármester sem vett részt, az ülést így frakciótársa, Lusztig Péter alpolgármester vezette.  Azt, hogy vajon a polgármester távolléte, vagy az adventi időszak általános csendessége, esetleg ezek összessége vagy bármi más okozta, de határozottan úgy tűnt, hogy a korábban megszokott felfokozott hangulat helyett ezúttal a kreatív munka jellemezte a közgyűlést.  Ez már a napirendi pontok elfogadásakor is szembetűnő volt, majd a rendszerint hosszú vitákat kiváltó, menetrendszerű költségvetési módosítás tárgyalásakor is érzékelhető volt, annak ellenére, hogy több bírálat is érte az előterjesztést.  

A képviselők ugyanakkor nagyobb vita nélkül fogadták el a szükséges módosításokat és egyhangúan támogatták Gál Csaba (Fidesz-KDNP) frakcióvezető módosító javaslatát, a Síkvölgyi temetőnél a múlt heti havazás során menthetetlenül megrongálódott buszváró soron kívüli pótlására. A Fidesz-KDNP frakció több tagja azonban arra hangsúlyosan felhívta a figyelmet, hogy a következő évi költségvetés-tervezet a korábbiaknál pontosabb adatokra épüljön. Ezzel kapcsolatban a képviselők nehezményezték, hogy bár a 2023-as munkatervben szerepelt a 2024-es költségvetés előzetes tárgyalása, ez azonban az év utolsó közgyűlésére sem került a képviselők elé. A jövő évi költségvetés elfogadásáig életbe lépő, úgynevezett átmeneti költségvetést ugyanakkor hozzászólás, kérdés és vita nélkül fogadta el a közgyűlés.  

Nem sokkal később, a 2024-es első félévi munkatervének tárgyalásakor a Fidesz-KDNP frakció több tagja is kiemelte, hogy a tavalyi munkatervet sem tudta tartani az önkormányzat, ráadásul számos, a közgyűlés által hozott döntést egyszerűen nem hajtott végre a polgármesteri hivatal, vagyis hiába fogadja el a közgyűlés a munkarendet, ha az egyszerűen nem valósul meg.  

Több mint ezer ember bérét emeli az önkormányzat
A decemberi közgyűlés valamennyi jelen lévő tagja szintén egyöntetűen támogatta az önkormányzat és a városi intézményekben dolgozók jövő évi béremelését. A közel 1200 munkavállaló – köztisztiviselők, bölcsődei- és óvodai dolgozók, városi fenntartású szociális intézmények, közgyűjtemények valamint a színház alkalmazottai - bére 2024-ben egységesen tíz százalékkal emelkedik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában