Reakció

2023.12.17. 17:00

Dorogi buszvontatás: megszólalt a sofőr a híressé lett videó után

Kiderült, miért szakadt le a busz orrpanele, amikor egy terepjáró próbált segíteni a hóban elakadt járművön a dorogi községháza előtt. Portálunk a jószívű sofőr szemszögéből számol be a történtekről.

Kemma.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a TikTokon bukkantunk egy elképesztő videóra, arról, hogy próbáltak kimenteni egy elakadt buszt. A felvétel a községháznál készült, melyen az látható, ahogy egy terepjáró után kötötték a hóban elakadt buszt. A terepjáró sofőrje gázt adott, azonban maga a busz nem mozdult, viszont a burkolatát sikerült leszakítani a manőverrel.

Portálunk további fontos részleteket tudott meg a dorogi buszvontatással kapcsolatban. A segítséget nyújtó sofőr mondta el tapasztalatait.
– Az autóbusz elakadt, és ahogy próbált kijutni a kis utcából majdnem nekicsúszott egy közlekedési táblának. Felajánlottam a segítségem a buszsofőrnek. Volt a buszon 10-15 utas, ráadásul elzárta a kihajtást az utcából – adta hírül a kocsi sofőrje, aki a helyi autósboltból szerzett vontatókötéllel próbált a busz segítségére sietni. Információja szerint a sofőrnek - mivel új a buszt vezetett - fogalma sem volt róla, pontosan hova kell rögzíteni a vontatót.

– Nem voltak megfelelőek a körülmények. Körülbelül 20 centis hóban próbáltuk kitapogatni a vontatási pont helyét. Találtunk egy fém alkatrészt, de ki gondolta volna, hogy az nem az, amit keresünk? Sajnos ehhez hiába rögzítettük a kötelet, mert csak az orrpanel pattant le a buszról – árulta el a segítő, aki szerint az alkatrész nem sérült, így anyagi kár sem keletkezett.

Rövidesen megérkeztek a helyszínre a dorogi rendőrök, akik első körben leállították a forgalmat. Akkor már a busz fémváza látható lett, amire rákötötték a kötelet és a sofőr a járművet a szemközti buszmegállóba vontatta. Végül sikerült megmenteni a buszt és annak utasait, akik egytől egyig tapsolva fogadták a manővert.

A videót azóta törölték a TikTok-ról.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában