Ács

2023.12.25. 21:00

Adventi kiránduláson jártak a gárdonyis diákok Bécsben

Fülöp Mónika, Büki-Kardos Anita, az Ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskola diákönkormányzatot segítő pedagógusai arról számoltak be a tanintézet Facebook-oldalán, hogy az idei tanévben újra sikerült megszervezni a diákönkormányzat éves kirándulását a bécsi adventi vásárba.

Mint írják, a magas euró ár ellenére is óriási volt az érdeklődés, hamar elfogytak a helyek és 45 tanuló vehetett részt egy remek, külföldi kiránduláson. A kirándulás célja, hogy az iskola tanulói megismerkedhessenek más országok szokásaival, hagyományaival, specialitásaival és gyakorolhassák a tanult idegen nyelveket.

Az időjárás nem volt túl kegyes hozzájukk, a nap nagy részében esett az eső, de ez nem szegte kedvét tanulóinknak. Megtekintették a Schönbrunni-kastély udvarán lévő csodálatos vásárt. Élvezték a finom ételek, italok illatát. Ezt követően körülnéztek a Mária Theresien Platzon, majd átsétáltak a Rathausplatzra. A gyerekek nagy örömmel próbálták ki a finomabbnál finomabb ételeket, teákat, forró csokikat. A nagy hidegben ezek bizony nagyon jól estek és átmelegítettek mindenkit - tették hozzá. A bátrabbak felültek az óriáskerékre vagy kipróbálták a park jégpályáját is. A vásárok megtekintése és az utolsó eurók elköltése után jól átfagyva, de rengeteg élménnyel telve indultunk haza.

"Köszönjük a segítséget Ódorné Gede Tímea és Lőrinczné Rosta Szilvia tanárnőknek" - jegyezték meg a bejegyzésben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában