Teljes gépsor

2023.12.17. 07:00

A Vérteserdő új teherkocsiján nem fog múlni a tűzifa-kiszállítás

A Vérteserdő Zrt. fejlesztési koncepciójának új elemeként állt munkába mind a négy erdészeti igazgatóság működési területén a MAN márkájú tehergépkocsi. Így teljessé vált az a gépsor, melynek segítségével a faanyag termelése, kiközelítése és szállítása a társaság saját tulajdonú gépével is történhet, fokozva ezzel a térség lakossági és szociális tűzifa-ellátásbiztonságát – tájékoztatott a cég a hivatalos honlapján.

Kemma.hu

Tíz köbméter tűzifa kiszállítását teszi lehetővé a tehergépkocsi

Forrás: verteserdo.hu

Fotó: Riesing István

Az állami erdészeti társaságok egyik elsődleges feladata a lakosság tűzifaigényének megfelelő kielégítése. Az aprítékkal üzemelő – jellemzően a távfűtést kiszolgáló – erőművek, a hengeres tűzifára alapozott egyéb ipari felhasználók igényei is egyre növekvő mennyiségben jelentkeznek. Mindezek kiszolgálása összetett logisztikai feladatok megoldását kívánja az ágazati szereplőktől. A vasúti és a közúti szállítás összehangolásában a rendelkezésre álló vállalkozói eszközpark mellett az erdőgazdaságok saját tulajdonú szállító járműveinek szerepe is felértékelődött. 

Ezen körülmények között vált szükségessé a társaság saját faanyagszállítási kapacitásának bővítése. Az ellátásbiztonság fokozása miatt elkerülhetetlenné vált egy korszerű, üzembiztos, az erdei körülmények közt kompromisszumok nélkül alkalmazható, jó terepjáró képességű faanyagszállító tehergépkocsi flottába állítása. A 16 tonnás tehergépjármű a nehéz terepi körülmények között történő faanyagszállítást segíti a társaság jelenlegi logisztikai feladatai közt. A daru teherbírása 3420 kilogramm. A tehergépkocsi rakományonként jellemzően 10 köbméter tűzifa kiszállítását teszi lehetővé, nagyban meggyorsítva ezzel a tűzifaigények kiszolgálását is, írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában