Összefoglalva

2023.11.26. 09:44

Videón a 23. Tatai Vadlúd Sokadalom legszebb pillanatai

A vadludak kihúzása, madárgyűrűzés, állatbemutatók, madarászverseny, előadások és kirakodó vásár várta az érdeklődőket.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Tata Város/Facebook

Aki nem tudott kilátogatni a 23. Vadlúd Sokadalomra, most meglesheti annak legérdekesebb pillanatait. Tata város közösségi oldalán osztottak meg egy videót, a látványosabb programokról és a hangulatról. A felvételen jól látható, ahogyan a hajnali szürkületben még csak készülődnek a madarak a starthoz. Majd a több tízezres csapat egyszerre a magasba emelkedik, beterítve az Öreg-tó feletti eget. 

Mint arról korábban beszámoltunk: gyönyörű és különleges, de nem megismételhetetlen látványban volt része, annak aki szombat korán reggel kilátogatott az Öreg-tó partjára a 23. Vadlúd Sokadalomra. A vadludak 7 óra után nem sokkal hangos gágogás kíséretében csapatostól emelkedtek fel a magasba. A tópartról több szakértő szem is figyelte a kirepülésüket, hogy az évtizedes gyakorlatuk segítségével meghatározzák, hány madár is lehetett aznap reggelre a tavon. Egy kis egyeztetés után ki is derült, hogy egyetlen éjszaka alatt 10 ezer példány érkezett a tóra, így 53 ezerre nőtt a vadludak száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában