Bejelentés

2023.11.05. 11:30

Végre megszépülhet Tatabánya csúfsága, megvette a város a régi buszvéget +videó

Most már 100 százalékban az önkormányzat a régi buszpályaudvar tulajdonosa.

Kemma.hu

Szücsné Posztovics Ilona, a város polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy aláírta a régi buszpályaudvar megvásárlásáról szóló szerződést, így az már a városé. Mint bejegyzésében írta, végre elérkezett az idő, amikor lehetőség nyílt az épület megvásárlására.

A városvezető kifejtette, hogy a pályaudvar területét már 2022-ben megvásárolták 154 millió forintért a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től, azonban az épület nem képezte a vétel tárgyát, annak tulajdonosai a Volánbusz Zrt. és az önkormányzat voltak 65-35 százalékos tulajdoni arányban. Most a Volánbusz Zrt. épületben meglévő 65 százalékos tulajdoni hányadának megvásárlásával az önkormányzaté a teljes buszpályaudvar, így olyan célra hasznosíthatják, amelyik az itt élőknek a legmegfelelőbb. 

Hozzátette, hogy már eddig is több javaslat felmerült, közpark, játszótér, parkoló, piac, megannyi támogatható alternatíva. A polgármester arra kérte a tatabányaiakat, hogy gondolkozzanak közösen a buszpályaudvar hasznosításának ötletéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában