Egészségnap

2023.11.11. 14:29

Várólista helyett most azonnal elvégezték a vizsgálatokat Tatán

Főleg az idősebb korosztály látogatott el a tatai Városi Egészségnapra november 11-én, szombaton.

Goletz-DeáK Viktória

Hallásvizsgálatot is lehetett kérni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A borús idő ellenére is sokan ellátogattak Tatán a Kőkúti Általános Iskolába, ahol a a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete tartott ingyenes Városi Egészségnapot. Legtöbben a csontritkulás vizsgálatra érkeztek, az ajtó előtt állt a sor, de a hallásvizsgálatot is sokan megcsináltatták.

Vérnyomás mérésre, látásvizsgálatra és még prosztatarák szűrésre is volt lehetőség. Oláh Gábor a szervezet koordinátora elmondta, hogy szeretnék, ha évente ké alkalommal megrendezhetnék az ingyenes programot, legközelebb tavasszal érkeznének Tatára. Mind mondta:

sajnos a szakrendeléseken egy-egy vizsgálatra hónapokat kell várni. Itt azonban mindenkinek lehetősége van előjegyzés nélkül, esetleg kisebb várakozás mellett elvégeztetni azokat a vizsgálatoka, amikre szüksége van.

Mint arról korábban beszámoltunk: a kétnapos esemény első részében az iskola tanulóinak tartottak megelőző előadásokat, illetve végeztek több fajta szűrést is ingyenesen. Oláh Gábor a szervezet koordinátora a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a nap talán legfontosabb eseménye az EMC Meridián Diagnosztika, amit szintén ingyenesen elvégeztek ötven diáknak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában