Városi Egészségnap

2023.11.10. 19:40

Egészségre nevel a Vöröskereszt: szombaton ingyenes szűrésekkel várják a tataiakat

A gyerekek egészségre nevelésével kezdte a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete a Városi Egészségnapot Tatán.

Kemma.hu

A Kőkúti Általános Iskolában rendezett kétnapos esemény első részében az iskola tanulóinak tartottak megelőző előadásokat, illetve végeztek több fajta szűrést is ingyenesen. Oláh Gergő a szervezet koordinátora a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a nap talán legfontosabb eseménye az EMC Meridián Diagnosztika, amit most szintén ingyenesen elvégeznek ötven diáknak. 

Oláh Gergő szerint fontos, hogy már a gyerekeket elkezdjük az egészséges életre nevelni, hiszen csak így válhat belőlük egészségtudatos felnőtt. De természetesen az idősebb korosztályról sem feledkezett meg a szervezet. A felnőtteket szombaton várják az iskola aulájában. 

– Látás és hallásvizsgálat, vastagbél rákszűrés, dietetikus tanácsadás, vérnyomás mérés, vércukorszint ellenőrzés, digitális mérleg, csontritkulás szűrés, talpmasszázs, demencia és érszűkület szűrés is lesz – sorolta az ingyenes lehetőségeket a szervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában