Látogatóban

2023.11.11. 07:59

Új kazán segített rendezni a bánhidai Jókai Mór óvoda sorsát

Lusztig Péter alpolgármester tett látogatást a tatabányai Jókai Mór óvodában, hogy saját szemével lássa az új, korszerű fűtőberendezés működését.

Kemma.hu

Lusztig Péter közösségi oldalán számolt be arról, hogy nemrégiben a Jókai Mór Óvodában járt. Mint írta, az új  kazánt nézte meg, amelynek beszerzése azért vált szükségessé, mert 2022-ben, a drasztikusan megemelkedett gázár bezárással fenyegette az intézményt.

Ezért támogattam a korábbi elavult kazán lecserélését egy jóval kedvezőbb fogyasztású, távvezérléses, programozható Vailland típusú eszközre. A teljes beruházás, a kivitelezés költségeivel együtt mintegy 1,7 millió forintba került, amelyet a képviselői keretem terhére volt lehetőség finanszírozni

– írta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a cserével 30-40 százalékos gázmegtakarítást érhet el az intézmény.

Az új kazánnak köszönhetően sikerült elérni, hogy a jövőben szóba se kerülhessen a bezárás. A hosszú távú cél ugyanis az, hogy szlovák nemzetiségi óvodává váljon a Jókai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában