Büszkeség

2023.11.17. 11:26

Szolnyik Bercel, esztergomi kisgimnazista lett megyénk KicsiNagykövete

November 15-én tartották meg a Magyarság KicsiNagykövete verseny vármegyei díjátadó ünnepségét a Kapcsolatok Házában, ahol kiderült, kik azok, akik képviselhetik térségünket a november 30-i országos döntőben. A rendezvényen Tóth Gábor szakmai koordinátor köszöntötte a jelenlévő fiatalokat, a szüleiket, illetve a felkészítő pedagógusokat is.

Walczer Patrik

A másikon pedig a vármegyei versenyzők

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Steindl Balázs alpolgármester ismertette: a verseny célja, hogy a fiatalok egyrészt összemérjék tudásukat, másrészt pedig, hogy megismerjék lakóhelyük, valamint vármegyéjük és egyben Magyarország történelmét, hagyományait, kultúráját, sportját, épített és természeti örökségeit is.

Bízik benne, hogy a verseny során átélt tapasztalatok és közösségi élmények révén a fiatalok erősebben kötődnek lakóhelyükhöz és Magyarországhoz és reméli, példát is állítanak kortársaik felé, hiszen a mai multikulturális világban kifejezetten fontos, hogy ápoljuk hagyományainkat és megőrizzük nemzeti identitásunkat is. Gratulált a versenyre jelentkezőknek és sok sikert kívánt az országos döntőbe jutottaknak is. Végezetül méltatta Strack Marikát, aki a pandémia idején álmodta meg az azóta egyre sikeresebb KicsiNagykövet programot.

KicsiNagykövet verseny vármegyei díjátadó (saját fotókkal)
Steindl Balázs és Szolnyik Bercel
Fotó: W. P. / Forrás:  24 Óra

A beszéd után oklevelet kaptak a kiváló teljesítményt nyújtó diákok. Különdíjas lett Czina Márton Ábel, Kapu Enikő Csenge és Kecskeméti Dániel. A vármegye Agrár KicsiAttaséjának Szabó Leventét, Kultúr KicsiAttasénak Horváth Maja Lénát, Zöld KicsiAttasénak Torma Szofit választották. A vármegye KicsiNagykövete Szolnyik Bercel, az esztergomi Dobó Katalin Gimnázium tanulója lett.

Méltatás
A díjátadón Steindl Balázs és Tóth Gábor a szülők mellett a felkészítő pedagógusok munkáját is megköszönték, akik szintén elévülhetetlen érdemeket szereztek abban, hogy a diákok eredményesen szerepeltek a versenyben. Külön méltattak két pedagógust: Orbán Erika tíz gyermeket regisztrált a megmérettetésre, közülük öt került a megyei döntőbe és az egyik különdíjas az ő tanítványa. Marosi Zsófia pedig két gyermeket regisztrált, közülük került ki a nagykövet és az egyik attasé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában