Hulladék

2023.11.11. 08:31

Százezrekből tették rendbe a sárisápi utat, amit mások szemeteltek tele

A közelmúltban Kollár Károly polgármester vezetésével tisztították meg a Háromkőtúra Egyesület tagjai, valamint helyi önkéntesek az úgynevezett Kaolin utat az illegálisan lerakott, a környezetet jelentős módon elcsúfító hulladéktól – számolt be az akcióról a községi önkormányzat a Facebook oldalán.

Walczer Patrik

Azt írják, hogy a cserjékkel és fákkal is borított területről több mint tizennyolc köbméter veszélyes és kommunális hulladék gyűlt össze. Mint az a közzétett fényképek alapján kiderül, a felhozatal igen veszélyes volt, az ismeretlen személyek régi kannákat, hullámpala darabokat, szigetelést, számtalan gumiabroncsot, de még autó lökhárítót is kihelyeztek a szabadba. 

A beszámolóban azt is említik, hogy az illegálisan lerakott szemét elszállíttatása több százezer forintos költséget jelent az önkormányzat számára, éppen ezért arra kérik a lakosságot, ha azt látják, hogy valaki engedély nélkül hulladékot helyez el a község területén, akkor a felfedezett tevékenység kapcsán tegyenek bejelentést a polgármesteri hivatal felé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában