Varázsvilág

2023.11.04. 09:54

Roxfort Esztergomban, avagy varázslókkal telt meg a Kapcsolatok Háza

Nemcsak a Harry Potter-filmek szereplőinek másával lehetett találkozni november 3-án Esztergomban, de a Varázsvilág elnevezésű tematikus napon a vállalkozókedvű gyerekek akár maguk is megformálhatták a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában játszódó történet bármelyik alakját.

Pöltl Zoltán

A Varázsvilág napon a Harry Potter-filmek szereplőinek másai is megjelentek

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A kétezres évek elején világsikerré vált Harry Potter mesesorozat és az abból készült filmek alapjaiban változtatták meg az általános iskolás gyerekek művelődését, tudniillik, rászoktatták azt az új nemzedéket az olvasásra, melynél még ezt megelőzően fanyalogva állapították meg szüleik, nagyszüleik, hogy nem akarnak és nem szeretnek olvasni. 

A Potter-univerzum az elmúlt 15 évben rendkívüli módon terjeszkedett, melynek keretein belül a könyvek és filmváltozatok kínálatához a film látványvilágát hűen tükröző élményparkok, a filmben szereplő hősök ruháit, kelléktárgyait árusító merchandise-vásárok, és további termék- és szórakoztatóipari kínálat elégíti ki a varázslással, boszorkánysággal foglalkozó történetfolyam rajongóit. 

E fentiekhez igazodva elevenedett meg Esztergomban november 3-án J.K. Rowling Harry Potter meseeposza, amikor a Kapcsolatok Házában megrendezték a Varázsvilág című komplex programnapot. A főtéren álló épületben minden helyiség a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola hangulatát árasztotta ezen a bizonyos napon. 

A mágikus programok között válogatva csupa olyannal találkozhatott az e napon ide betérő gyermek és nagyobbacska Harry Potter-rajongó, mely J.K. Rowling könyvében, illetve a belőle készült filmekben már ismertté vált. Ennek megfelelően kicsik és nagyok rendelkezésére állt a varázslósakk és a kviddics (a Rowling-könyvekből ismert fiktív társasjáték), részt lehetett venni többek között az átváltozás tanórán, a bájital készítő foglalkozáson, a számmisztika vagy az asztronómia órákon, valamint jósoltatni is lehetett egy bűbájos professzorasszonytól, továbbá a legmerészebbek a seprűn való repülés tudását is elsajátíthatták. 

Egy igazi Potter-fan persze eleve a filmből ismert jelmezek valamelyikében érkezett, de a Varázsvilág nap segítő stábjának tagjai is mind-mind a Harry Potter-filmekből ismerős szereplők, figurák jelmezeiben, ruháiban vettek részt a tematikus programokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában