Elismertek

2023.11.16. 19:47

Pedagógus nemzedékeket köszöntöttek Komáromban +fotók

Pályakezdő, nyugdíjas és színes diplomás pedagógusokat köszöntöttek a nemzedékek találkozóján, csütörtökön a városháza dísztermében Komáromban.

Körtvélyfáy Dina

Három nemzedék pedagógusai álltak össze egy közös kép erejéig

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

– Ma kedves tanítóink, nevelőink, oktatóink, városunk elismert polgárai ülnek a sorokban – köszöntötte a résztvevőket Hajnal Dóra önkormányzati képviselő. – Olyanok, akik vagy mostanság búcsúznak a pedagógus hivatástól, aktív pályájukat lezárva készülnek a nyugdíjas esztendőkre, vagy olyanok, akiket ötven, hatvan, hatvanöt, vagy hetven évvel ezelőtt megkezdett pályájukra emlékeztetünk. Velünk vannak a hivatás reménysugarai, a jelenlétük jövőt ígér az oktatásban, ők az esküre készülő fiatal pedagógusok. Tiszta szívvel kívánom, hogy éljék meg az ünnepnap kiváltságát, és azt is, hogy találják meg a mai generációs találkozóban rejlő ritka lehetőségeket. Beszélgessenek az utat bejárt tanítómesterekkel, tőlük pedig kérjük, hogy a tarsolyukban lévő bölcsességekkel bátorítsák az ifjabbakat.

Ezt követően tizennégy pályakezdő pedagógus tett esküt: Füri Ramóna, Iglódi Réka Anikó, Kemenesi-Tamás Krisztina, Varga Fruzsina, Makovicsné Németh Dóra, Engel Enikő, Fikner Hajnalka, Varga Eszter, Domicser Mirttil, Kelkó Balázs, Sándor Karina, Vurai Antal Máté, Olajos Hanga és Danyi Bertalan.

A nemzedékek találkozóján mindig köszöntik a nyugdíjba vonuló pedagógusokat, akik több évtizeden át végeztek áldozatos munkát. Emléklapot vehetett át Szénásiné Veöreös Ivette Ildikó (Koppánymonostori Általános Iskola), Both Andrásné (Szent Imre-iskola), Balogh István (Széchenyi-iskola). A rendezvényen nem tudtak jelen lenni, de szintén nyugdíjba mennek: Barzsóné Varga Márta (Feszty-iskola) pedagógusa, Andrásiné Fodor Mária (Móra-iskola), Nick Ferenc (Széchenyi-iskola).

Tisztelet
Az eseményen Nagy Mariann, a Tatabányai Szakképzési Centrum korábbi főigazgatója is beszédet mondott.
– Ezen a napon generációkon átívelve fejezzük ki tiszteletünket e hivatás iránt – fogalmazott. – Egyszerre ünnepelhetjük a szolgálatot, a hivatást és az embert, vagyis önöket, akik az életüket tették fel arra, hogy pedagógusként szolgálják a rájuk bízott életeket.

Műsort adtak az Egressy-zeneiskola diákjai és Gál László Latinovits-díjas szavaló.

A színes diplomás pedagógusokat ugyancsak köszöntötték, akik 50, 60, 65, illetve 70 évvel ezelőtt kapták meg pedagógus diplomájukat. Aranydiplomás pedagógus Bakos Gyuláné, Balaton Sándorné, Katonáné Schneider Mária, Kecskeméti Bálintné, Máté Zoltánné Hörömpöli Márta, Szabó Anikó, Töröttő Ferencné Reider Erika. Gyémántokleveles Arlett Lászlóné és dr. Győrffy Lajosné. Az eseményen nem tudtak megjelenni, de a tavalyi, illetve az idei esztendőben színes diplomára jogosultak: Solti Gáborné (gyémántoklevél), Bocskáné dr. Nagy Júlia (gyémántoklevél), Solymos Ervinné (vasdiploma).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában