Bejárás

2023.11.14. 10:24

Megakadályoznák, hogy a buszmegállókba költözzenek a hajléktalanok Tatabányán

Több problémás buszmegálló is van Tatabányán. Ezek helyzetét illetően várják a körzeti képviselők a tatabányaiak ötleteit, javaslatait.

Kemma.hu

Pataki Zoltánné Mariann, a kertvárosi lakótelep önkormányzati képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy körzetében bejárást tartottak a polgármesteri hivatal munkatársaival. A bejáráson a problémás buszmegállóval kapcsolatos lehetőségeket vették számba. Mint fogalmazott, megszüntetni nem szeretnék őket. Felvetődött az a lehetőség, hogy a megállót falazással kisebbre vennék, így a hajléktalanok nem tudnának beköltözni, de maradna fedett rész az utasok számára is. 

Vejtey Miklós, Dózsakert önkormányzati képviselője szintén a körzetében egy problémás buszmegálló kapcsán posztolt. Mint írta, már a szeptemberi közgyűlésen kérte a Millenium lakóparkkal szemközti, Réti utca 37. előtti buszváró épületének átalakítását. 

A képviselő hozzátette, hogy a tetőt, ereszcsatornát természetesen felújítják, és takarításra, fertőtlenítésre is sor kerül. Mindezek mellett várja az ötleteket, javaslatokat. Vejtey Mikós a problémás buszmegálló kapcsán eddig a parapet fal elbontását javaslta, illetve a elől lévő falak megnyitását, áthidaló beépítésével, hogy jobban belátható legyen és kevésbé használják egyesek bizonyos dolgok elvégzésére. A ráfekvés elkerülése érdekében középen osztott pad kihelyezését is előtérbe helyezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában