Program

2023.11.06. 18:30

Márton-napi lámpás felvonulással mulatnak a tárkányiak

A Tárkányi Általános Iskola pedagógusai és tanulói, a Tárkányi Napraforgó Óvoda pedagógusai és óvodásai, valamint az iskola Szülői Munkaközössége Márton-napi lámpás felvonulásra invitálja az érdeklődőket.

Kemma.hu

Szent Mártonnak jól ismert kultusza alakult ki, ezért hazánkban is ehhez a naphoz sokféle szokás kapcsolódik. November 10-én, pénteken Tárkányban tartanak Márton-napi lámpás felvonulást. 16:30-tól a művelődési ház udvarán a köszöntők után először az óvodás gyermekek kedveskednek egy műsorral, majd az iskolai irodalmi szakkör.

17 órától erről a helyszínről indulnak lámpásaikkal a résztvevők. A tervezett útvonal: Fő utca, Kossuth utca, Petőfi utca, majd visszatérnek a művelődési ház udvarára, ahol zsíros kenyérrel, forró teával és egy kis közös beszélgetésre várják az érdeklődőket. A felvonulás előtt a helyi iskola Szülői Munkaközösségétől lámpásokat, poharak, liba formájú pogácsát és aprósüteményt tudnak vásárolni a jelenlévők, amellyel a munkaközösséget támogathatják.

A rendezvény ideje alatt kürtöskalács vásárlására is lesz lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában