Természet

2023.11.24. 10:25

Invazív, beteg és veszélyes fákat vágnak ki Esztergomban

Kutyafuttató létesül a szigeten.

Walczer Patrik

Dolgoznak a munkagépek a szigeten

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Kutyafuttatót létesít az önkormányzat esztergomi Prímás-szigeten, a Palkovics pad közelében – derül ki Hernádi Ádám polgármester legutóbbi bejegyzéséből. Tájékoztatása szerint minden kivágott fát pótolni fognak a város területén.

Idén márciusban a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) szervezésében a Duna vármegyei szakaszán víz világnapi szemétszedést tartottak. A résztvevők egy csoportja akkor a Prímás-szigeten, az Esztergomi Evezősök Hajós Egyletének telephelye melletti kis, fákkal borított fás területet is megtisztította, melyet aztán idővel kisebb mennyiségben de újra elborított a hulladék.

A minap munkagépek jelentek meg a területen és elkezdték kivágni a fákat, ezzel kapcsolatban több bejegyzés is megjelent a közösségi médiában. Hernádi Ádám a lakosság érdeklődésére reagálva közzétett egy videót is, melyből kiderül, hogy kutyafuttatót fognak kialakítani, ehhez kapcsolódóan jelenleg az invazív, beteg és veszélyes állapotú fák kivágása, illetve az elburjánzott aljnövényzet irtása zajlik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában