Márton

2023.11.08. 20:21

Vaszarys diákok lámpái világították meg Tatát - fotókon a felvonulás

Ismét a Vaszary iskola diákjainak lámpái ragyogták be Tata utcáit a Haranglábtól az Öreg-tó partján át az Ady Endre úton.

Goletz-DeáK Viktória

Beragyogták fényükkel a város utcáit a diákok kis lámpásai

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Kisdiákok lámpái világították meg Tata utcáit november 8-án, szerdán sötétedés után. A Vaszary János Általános Iskola alsósai szüleikkel és testvéreikkel vonultak végig a városon.

A résztvevők a Haranglából indulva lesétáltak az Öreg-tó partjára, majd a Kodálytérnél felmentek az Ady Endre útra, hogy onnan visszasétáljanak az iskolájukhoz. A mintegy háromszáz fős csapat útját rendőrök biztosították.

A program szervezői Szabó Zsanett és Szombati Gabriella tanárnők meséltek a Kemma.hu-nak az eseményről.

– A Márton napi lámpás felvonulás immár hagyománnyá vált iskolánkban. A diákok idén is izgalommal készültek rá. Megismerkedtek Szent Márton legendájával, dalokat, verseket hallgattak, illetve tanítóik és szüleik segítségével lámpásokat készítettek erre hangolódva.  Sötétedés után a világító lámpásokkal tettünk egy kis kört a városban, a tó partján, majd visszaérkeztünk az iskolába, ahol libazsíros kenyér és forró tea várta a tanulókat az iskola ebédlőjében – árulták el a tanárnők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában