Márton napi vigasságok

2023.11.14. 13:55

Az eső ellenére is nagyot szólt az oroszlányi Liba-Galiba

Képkirakó, liba memória, madártojás felismerő játék, árnyékpárosító feladat, malom és amőba. Ezek voltak az idei Márton napi vigasságok játékos feladványai, amik a Kölcsey kamaratermében várták az apróságokat.

Wágner Zsanett

Csodás lámpások készültek, kedvükre alkothattak a gyerekek

Forrás: oroszlány.hu

Ottjártunkkor szorgos kezek készítették a mécsestartó lámpásokat, amik mellett libás kifestők, színezők is készültek. Az elmúlt években sikerült feleleveníteni a tollfosztás, kukoricamorzsolás hagyományát. Az idei Márton napon a Szövő szakkör segítségével kóstolót kaptak a gyerekek a szövés, fonás tudományából.

Az égiek nem voltak kegyesek a végső programhoz. A gyermekek útra keltek volna a papírmécsesekkel, hogy a bányászváros utcáin vigyék hírét a programnak, de az eső mindezt megakadályozta. A szervezők azonban jobbnak láttak változtatni az eseményen: az intézmény aulájában hangulatvilágítás mellett kipróbálhatták a gyerekek mécseseik fényét, elénekelték a legismertebb libás dalokat is. Közben jól fogyott a meleg tea és a lilahagymás zsíroskenyér.

 

kép alá: Apró kezek készítettek papírmécsest, amikkel a Kölcsey aulájában vonultak fel Fotó: H. B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában