Év Háza

2023.11.09. 17:41

Ahol csodák születnek az építészek gondolataiban: fotókon az Év Háza díjazottak pályaművei

A vármegyei Építész Kamara tizenötödik alkalommal hirdette meg “Az Év Háza Komárom-Esztergom Vármegyében“ pályázatát, amelyre a vármegye építészei helyben megvalósult épületeikkel pályázhattak.

Kemma.hu

Az építészekből álló zsűri hat épületet talált méltónak a díjra, további két pályamű pedig dicséretben részesült

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A megmérettetésre idén összesen húsz pályamű érkezett, amelyből a Ybl-díjas építészekből álló zsűri hat épületet talált méltónak a díjra, további két pályamű pedig dicséretben részesült. Az ünnepélyes díjátadó és a pályázatokból rendezett kiállítás először Nyergesújfalun volt látható, de a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is a kiállítás első állomása a KEV Kormányhivatal volt, amely ismételten bővült a Visegrádi Négyek 2022-ben díjazott családi házaival, továbbá újdonságként a Magyar Építész Kamara, a Tagozatok és a Területi Kamarák díjazottjaiból összeállított kiállítás egy részével.

A csütörtök délutáni eseményen Markos Anikó, a KEV Építész Kamara elnöke köszöntötte a megjelenteket. Czunyiné dr. Beralan Judit országgyűlési képviselő beszédében kiemelte:

– Itt vagyunk Komárom-Esztergom vármegyében, ahol csodák születnek az építészek gondolataiban, és ezek megjelennek településeinken családi házként, középületként, szolgáltatást nyújtó épületként, amelyek esztétikailag is hozzáadnak a helységek életéhez.

Ezt követően dr. Kuti Bernadett, a Kormányhivatal igazgatója és Krizsán András, a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke ünnepi megnyitó beszédét hallhatták az érdeklődők. A kiállítás megtekintése után a rendezvény az aktuális jogszabályi változásokkal kapcsolatos előadásokkal folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában