Ünnepély

2023.11.07. 11:01

A szociális területen dolgozókat köszöntötték Tatán

A Szociális Munka Napja alkalmából rendeztek ünnepséget november 6-án Tatán, a Szociális Alapellátó Intézményben.

Kemma.hu

Tata közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a Szociális Munka Napján a szociális területen dolgozókra és a másokért végzett munkájukra hívja fel a figyelmet. Németh- Zwickl Nikoletta, a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, hogy november 12-höz kötődve minden esztendőben igyekeznek megszervezni egy kötetlen találkozót, melyen lehetőség szerint jelen van valamennyi munkatársuk.

– Természetesen vannak olyan szolgáltatásaink, a házi gondozás vagy a hajléktalan ellátás, amit egy napra sem lehet felfüggeszteni, ezért igyekszünk megteremteni annak a lehetőségét, hogy év közben szolgáltatási áganként legalább egy-egy rekreációs napot biztosítsunk a kollégáinknak. Nagyon fontos, hogy az ezen a területen dolgozók is tudjanak magukra-egymásra figyelni, töltődni, és pótolni azt a testi-lelki energiát, amit a mindennapokba fektetnek.

A Tatai Szociális Alapellátó Intézményben jelenleg hatvanan dolgoznak, szolgálatukat járási szinten látják el. A megszokott, mindennapi feladatok mellett az elmúlt esztendők jócskán hoztak újabb kihívásokat is, ilyen volt a koronavírus-járvány, majd ezt követően az Ukrajnából menekültek elhelyezése, ellátása, ügyintézésének segítése, ami még jelenleg is ad feladatokat számukra.

Az ünnepségen külön köszöntötték Pap Katalint, a tatai Hajléktalan Szálló és Nappali Melegedő vezetőjét abból az alkalomból, hogy 25 éve dolgozik az intézményben. A Tatai Szociális Alapellátó Intézményben jelenleg hatvanan dolgoznak, szolgálatukat járási szinten látják el. Pap Katalinnak 2017-ben Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete, a fedél nélküliek gondozása érdekében szakmai elhivatottsággal végzett alázatos, példaértékű tevékenységének elismeréseképpen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában