Nyitott Kollégium

2023.10.14. 15:32

Vízre is szállhattak a kollégista élettel ismerkedő diákok Tatán +fotók

Idén szervezte meg először a „Nyitott Kollégium” rendezvényét a tatai Eötvös József Gimnázium kollégiuma.

Goletz-DeáK Viktória

A sárkányhajózást is kipróbálhatták a fiatalok

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Lukács Zsolt, a kollégium vezetője, a Kemma.hu-nak elmondta: a rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék a kollégiumi életet, belekóstoljanak a mindennapok hangulatába, pozitív élményeket szerezzenek. 

– Azt tapasztaljuk, hogy a diákok nem mernek bejönni a kollégiumokba, vagy a szüleik nem engedik őket, mert félnek a régi, rossz tapasztalatok miatt. Célunk, hogy a kollégiumban a diákok saját maguk tapasztalják meg a kortársakkal való együtt élés nagyszerűségét – magyarázta a vezető, aki szerette volna, ha ezzel egy kis reklámot csinálnának a kollégiumnak, ahova egyébként nem csak eötvösös diákokat várnak. 

– Az első napon tartottunk egy kis szülői tájékoztatót, közben a gyerekeket beosztottuk kis csapatokra és különböző állomásokon különböző feladatokat kaptak. Volt, ahol gitározni, énekelni kellett, volt szabadulószobánk, kézműveskedés, társasjáték és sport is. Igyekeztünk bemutatni, hogy egyébként milyen délutáni szakkörök vannak a kollégiumban – magyarázta a kollégium vezetője, aki elárulta, hogy az egész vármegyéből jöttek a 7.-8. osztályos diákok, de akadt, aki Fejér megyéből is érkezett a nyílt napra. Mint mondta: jelenleg mintegy száz lakója van a kollégiumnak, de 135 diákot tudnak fogadni. A kollégiumban négyágyas szobákban vannak elhelyezve a gyerekek, sőt, még egy kis edzőterem is van a kollégiumban.

Lukács Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a kollégiumban működik az Arany János Tehetséggondozó Program, amivel szintén megismerkedhettek a gyerekek a hétvége során. A programba bekerülő diákok speciális tanterv alapján előkészítő évfolyammal kezdik tanulmányaikat, ami egy, alapvetően az általános iskolai tananyagra épülő gazdagító rendszer. A Tatán 2001 óta működő programnak azonban szigorú feltétele van, ez pedig nem más, mint a a kollégiumi jogviszony. A délutáni és esti foglalkozások során tudják a tanulók szakemberek segítségével fejleszteni tudásukat, kialakítani saját tanulási stratégiájukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában