Spongyabob után

2023.10.06. 17:26

Vicc a város szívében: mesefigurák által újjászületett a tatabányai trafó

Egy ideje festett közterületi trafó díszíti az utcát Újvárosban. A doboz teljesen újjászületett néhány kreatív fiatalnak köszönhetően. Spongyabob és Star Wars-karakter is van már Tatabányán. Vajon mire jók ezek? És mi lesz a következő?

Wágner Zsanett

Az egyik oldala vidám, a másik nagyon tatabányai

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

A fotó a Vértes Agorájával szemközt készült a napokban. Nem tudni, hogy a kreatív vénájúak önszorgalomból tették-e mindezt vagy megrendelésre dolgoztak, de az biztos, hogy örömteli perceket szereznek azoknak, akik nem lehajtott fejjel járnak az úton Tatabánya szívében.

A „doboz” mindkét oldalon festett és szegről-végről a bányászváros üzenetét hirdeti. Az egyik oldalon a Hófehérke és a hét törpe című mese főhősei láthatóak, akik a föld alatt, bányában dolgoztak. A másik oldalán pedig a város emblematikus jelképe, a Turul-madár látható. Érdekesség, hogy az eredeti szoborral szemben áll, ha úgy tetszik farkasszemet néz vele a festett, kicsinyített mása.

Nem ez az első eset, hogy újjászületik egy trafó. Lapunk nyáron számolt be arról, hogy a Győri úton, az Intersparhoz közeli buszmegállónál is ékeskedik és mesefiguráról árulkodik a doboz. Spongyabob, kockanadrág ott áll és bámulja a forgalmat a Gerecse háznál. A Csónakázó-tónál pedig egy farönkre festettek mosolygó arcot. A mesterművet szignózta: Jani, Papa és Balázs.

festett trafó doboz agoránál
A másik oldal
Fotó: Flajsz Peter / Forrás:  24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában