Halloween

2023.10.23. 09:38

„Tök jó” hét a kocsi oviban: Venom és Pókember is megjelent a kerítés mentén

Ellepték a kocsi óvoda kerítését a faragott tökök. Az alkotások között voltak igazi különlegességek is.

Kemma.hu

Tökhintó, tündérkert, Pókember, és Venom is készült a Kocsi Mesekert Óvoda és Bölcsöde idei tökfaragó kiállítására, amit az intézmény elé, a kerítésre helyeztek ki, hogy minél többen megcsodálhassák. Bódis Mónika, az intézmény vezetője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy korábban a Márton nap környékén tartották meg a Halloweent, azonban többször is előfordult, hogy addigra már nem volt tök, így faragványok nélkül maradtak. Így most külön ünneplik a tökös fesztivált. 

– A hét a tökről szólt, sütöttünk sütőtököt, és tökös süteményt is. Tanultunk sok tökös verset és mondókat is. Illetve egy kis keresztrejtvényt is meg kellett fejtenie a gyerekeknek, aminek a megoldása a folyosó szó volt, mert oda rejtettünk nekik egy kis ajándékot – árulta el az igazgató. Hozzátette: a következő nagy eseményük a Márton nap lesz november 10.-én, ahol lámpásaikkal végig járják az egész települést, amihez az évek során már egyre több helyi lakos is csatlakozott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában