Az adók átírták

2023.10.03. 19:07

Több mint 76 millió forintos általános tartalékkal élnek az oroszlányiak

A szeptember végi oroszlányi testületi ülésen a képviselők a költségvetés módosításáról is döntöttek. Elhangzott, hogy az állami támogatások és az önkormányzat saját bevételeinek növekedésével, illetve a jól átgondolt kiadások miatt stabilabbá vált a bányászváros idei büdzséje.

Wágner Zsanett

Mindig fontos téma az uszoda ügye

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Az oroszlányi bevételek 191 millió 639 ezer forinttal emelkedtek, ennek meghatározó része a 173 millió 532 ezer forintos normatív állami támogatásnak köszönhető. A tudásközpont és az önkormányzati ingatlanok hasznosításából várható bevétel 19 millió 962 ezer forinttal emelkedik, a diákmunka program megvalósítására 1 millió 274 ezer forintos, a bányásznapi programokra pedig 1 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat.

A kommunális adóból a bevallások alapján 103 millió 971 ezer forinttal számolnak, ami elmaradt a tervezetthez képest, ezért javasolták a 30 milliós csökkentést. A képviselők támogatták, hogy a karbantartási munkákhoz és csapadékvíz elvezetéshez 23 millió forintos többletet biztosítanak, beruházásokra több mint 35 milliót költenek - részben a keletkezett többletbevétel, részben pedig a képviselői keret terhére. Az általános tartalék több mint 76 millió forint lesz. Egyszeri, 50 ezer cafetéria juttatást kapnak az önkormányzat és a fennhatósága alá tartozó intézmények dolgozói - ez összesen 22 millió 912 ezer forint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában