Mérföldkő

2023.10.26. 18:17

Szolid elegancia egy gyárcsarnokban: átadták a Springfix Hungary Kft. új épületét

Október 26-án, csütörtökön átadták az esztergomi székhelyű Springfix Hungary Kft. új gyárcsarnokát. A most lezárult projekt a vállalat tizenhét éves történetében kiemelt mérföldkőnek számít, a beruházás rekordgyorsasággal, precíz minőségben valósult meg.

Walczer Patrik

Mario Sangalli és Erős Gábor szalagátvágással avatta fel az új gyárcsarnokot

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Varga Zoltán, a Springfix Hungary Kft. gyárigazgatója köszöntötte Marco Ruggeri és Tim Werding ügyvezetőket, Mario Sangallit, az M.S.Ambrogio Group tulajdonosát és ügyvezetőjét, Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Steindl Balázs alpolgármestert, valamint Weinberg ’93 Kft. tulajdonosát, Derczó Istvánt és utóbbi cég ügyvezetőjét, Bodnár Sándort.

A gyárigazgató szerint kétségtelenül óriási siker volt, mikor nyolc év kitartó munka után 2014-ben, az akkori csapat birtokba vehette a jelenlegi telephelyet, így onnantól kezdve saját épületben folytatódhatott a termelés. Felidézte, hogy mintegy két éve született döntés az esztergomi gyáregység bővítéséről. A beruházás idén június 3-án kezdődött el Manuel Verzeri vezetésével, aki a vállalatcsoport létesítmény igazgatója. Török Mónika pénzügyi igazgató bonyolította le a pályázat és az építkezés dokumentációs, pénzügyi és jogi hátterét, illetve ő szervezte meg az átadóünnepséget.

A kivitelező Weinberg ’93 Kft. szűk öt hónap alatt megépítette a gyárcsarnokot. Büszke arra, hogy egy olyan időszakban kaptak bizalmat vállalatuk menedzsmentjétől és támogatóiktól, amikor az autóipar a nehéz évek után még mindig kihívásokkal küzd. Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az új gyárcsarnok felépítésében. 

Mario Sangalli szintén méltatta a közreműködőket, továbbá említette, hogy a projekt a magyar, az olasz és a német kollégák együttműködésével valósult meg. Szerinte a mostani sikeres együttműködés csak egy a sok közül, a jövőbeli terveik között is szerepelnek hasonló közös beruházások. Marco Ruggeri köszönetet mondott Magyarország Kormányának a beruházáshoz nyújtott állami támogatásért. Derczó István szerint tiszta, egyszerű, szolid eleganciát sugároz az új gyárcsarnok, egyben reméli, hogy minden egyes munkájukkal igazi értéket teremtenek. A beszédek után Mario Sangalli és Erős Gábor szalagátvágással felavatták az épületet.

Az esztergomi székhelyű Springfix Hungary Kft. 2006-ban alapított gyártó cég, mely a nemzetközi M.S.Ambrogio vállalatcsoport tagja. Az M.S.Ambrogio Group a világ bármely iparágában alkalmazható fém és műanyag alkatrészek gyártására és összeszerelésére szakosodott. A cég a Springfix Befestigungs Gmbh. leányvállalataként, az M.S.Ambrogio Group kilenc cégének egyikeként működik. Tevékenységükkel az autóipar és elektronika ipart látják el műanyag és fém alkatrészekkel.

Fém megmunkálás zajlik majd a csarnokban

Az esztergomi ipari parkban található vállalattól megtudtuk, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelő támogatási programja keretén belül 2 millió eurós beruházást hajtottak végre, melynek része az új gyártócsarnok építése. Ebből a beruházási értékből 20 százalék a támogatási arány, az épület építésére 300 ezer eurónyi állami támogatást kaptak.
A projektet lebonyolító szerv a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség volt. A csütörtökön átadott létesítményben a cég alkalmazottai fém megmunkálást végeznek majd, a gyártott termékek az elektronika ipar számára készülnek. A bővítés által a Springfix Hungary Kft. gyártócsarnokainak mérete 1550 négyzetméterrel növekedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában