Közbiztonság

2023.10.03. 12:38

Sokszor erejükön felül teljesítenek az oroszlányi közterület-felügyelők

Rengeteg dolguk akadt az oroszlányi közterület-felügyelőknek az elmúlt nyári hónapokban: számítottak rájuk városi rendezvényeken, az időközi választások idején, de fontos volt a jelenlétük például az iskolakezdésnél is.

Kemma.hu

Az elmúlt hónapokban 69 lakossági bejelentés érkezett a közterület-felügyelőkhöz, akik összesen 106 alkalommal tájékoztatták a hatáskörükön túlmenően az ügyfeleket – sorolta a nyári intézkedéseket Lóczi Krisztián osztályvezető, közbiztonsági referens.

Tájékoztatott arról is, hogy a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítottak a városi rendezvényekre. Nagy hangsúlyt fektettek a helyi közutak, járdák, játszóterek, közterületek ellenőrzésére, továbbá közreműködtek a júliusi, időközi választással kapcsolatos előkészítő, lebonyolító feladatokban. Szeptember elején a város területén lévő általános iskoláknál segítették a közlekedést.

Mint azt az oroszlany.hu is írja, folyamatosan együttműködnek a hulladékszállítást végző szolgáltatóval és a közös képviselőkkel a házhoz menő lomtalanítás ellenőrzésével kapcsolatban. Továbbra is kiemelkedő és szinte napi szintű az együttműködés a rendőrkapitánysággal, akikkel az elmúlt időszakban 9 alkalommal tartottak közös járőrszolgálatot.

A helyszíni ellenőrzéseik alkalmával a felügyelők 172 esetben figyelmeztettek, 40 esetben foglalkoztak olyan ügyekkel, amik nem tartoznak a hatáskörükbe. Lehet szó veszélyes fáról, sérült útburkolatról, megrongálódott csatornafedelekről vagy illegális hulladék elhelyezéséről. Üzemképtelen gépjárműnél 14 esetben segítettek, 37 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 614 ezer forintot.

A városrendészeti osztályhoz tartozó ebrendészek a nyári hónapokban 26 esetben fogtak be kóbor ebet és további 7 kutyát adtak be a tulajdonosok. Jó hír, hogy 14 csahos került örökbefogadókhoz és 24 alkalommal került vissza befogott jószág a gazdájához.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában