Bűnmegelőzés és közbiztonság

2023.02.20. 11:38

Nem a sötétség, hanem az erőszakos árusok okoznak problémát Oroszlányban

A bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság idei első ülésén a jelenlévők sorra vették a városban felmerülő problémákat. A Nyíres és Német dűlőben, valamint a Sakk-Matt bolt környékén visszatérő probléma a csendháborítás.

W. Zs.

Megtartotta idei első ülését a bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság a városi rendőrkapitányság tanácstermében. Dr. Gánics József alezredes, bűnügyi osztályvezető beszámolt az elmúlt időszakban történt eseményekről és értékelte a bányászváros közbiztonsági helyzetét. Mint mondta, a rendőrök és a közterület-felügyelők is kiemelt figyelmet fordítanak a Nyíres és Német dűlő szegregációra, valamint a Dózsa György utcai Sakk-Matt bolt környékére, ahol visszatérő probléma a csendháborítás, a közterületen történő rendbontás.

– Öt anyagi káros közlekedési baleset és 41 személyes szabadságot korlátozó intézkedés történt. Egyebek mellett a garázdaság, a körözés, az engedély nélküli vezetés, a csendháborítás és a lopás is ebbe a csoportba tartozik. Hét esetben indult szabálysértési eljárás és 87 helyszíni és közigazgatási bírságot kellett kiszabni, amelynek összértéke 1 millió 250 ezer forint – hangzott el az év első hónapjának statisztikája az oroszlany.hu beszámolója szerint.

Dr. Gánics József nemleges választ adott dr. File Beáta jegyző kérdésére, miszerint a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható-e a városi közvilágítás csökkentése. Mint arról már korábban beszámoltunk, testületi határozat született arról, hogy költségracionalizálás címszó alatt csak minden második kandeláber világít egy ideje a bányászváros utcáin. 

Végül szóba került az erőszakos román árusok városi jelenléte és folyamatos ellenőrzése. Tárgyaltak az április 23-i, időközi önkormányzati választásra történő felkészülésről, valamint a tavaszi városi rendezvények rendőri biztosításáról is. Mint ismert, az időközire azért lesz szükség, mert Szabó Mihály apolgármester lemondott a tisztségeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában