Idősek Világnapja

2023.10.12. 09:06

Regina néni, Szepi bácsi és Jakobiék kecskédi ajándéknak örülhettek

Az Idősek világnapja alkalmából látta vendégül az önkormányzat Kecskéd szépkorúit. A település legidősebb lakóit külön megtiszteltetés érte.

Kemma.hu

Rendhagyó megemlékezéssel kezdődött az idősek világnapi rendezvénye a kecskédi művelődési házban. A hétvégi program két részből állt: az emeleti teremben kulturális műsorral kedveskedtek az időseknek az óvodások, az iskolások, a Dalárda, valamint a néptáncosok fiatal házasok csoportja. Később és a földszinti teremben szépen megterített asztaloknál következtek a hivatalos köszöntők. A településvezető gratulált Kecskéd legidősebb lakóinak és annak a házaspárnak is, akik a legrégebben keltek egybe.

A felsoroltak alapján Kecskéd legidősebb lakója – az urak között – az 1929. szeptemberi születésű Dörner József, Szepi bácsi. A hölgyek közül Magasházi Lászlóné vehetett át ajándékcsomagot és egy szép csokor virágot. Regina két évvel idősebb a 94 éves Szepi bácsinál.

A házaspárok közül külön kiemelte Jakobi Ferencet és feleségét, Borbálát, akik 1967-ben esküdtek, tehát 56 éve házasok. Az átadás pillanatai után vendéglátás következett, majd süteménnyel kedveskedtek Kecskéd szépkorúinak. Végül jó hangulatú beszélgetés zárta az estet.

Megható volt, ahogy megemlékeztek a nemrégiben elhunyt háziorvosukról, Dr. Tutervai Istvánról. A doktor 33 éven át dolgozott a kecskédi egészségügy felvirágoztatásáért. Egy szál fehér rózsával és gyertyafénnyel tisztelegtek a tragikus hirtelenséggel elhunyt orvos emléke előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában