Paktum

2023.10.21. 06:54

Novembertől plusz segítség jön a munkakeresőknek és vállalkozóknak vármegyénkben

A Megyeházán tartotta éves rendes ülését a vármegyei foglalkoztatási paktum 2021-2027 című pályázat Irányító Csoportja Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és dr. Kancz Csaba vármegyei főispán vezetésével pénteken délelőtt.

Kemma.hu

A projekt a hátrányos helyzetű munkavállalók elhelyezkedését segíti, és a vármegye önkormányzata a vármegyei kormányhivatallal és a Megyei Területfejlesztési Kft-vel konzorciumban, mintegy 2,4 milliárd Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg.

A konzorciumi partnerek tájékoztatást adtak a két ülés között eltelt időszakban ellátott tevékenységükről. A vármegyei kormányhivatal a források kihelyezését biztosítja, a hátrányos helyzetű álláskeresők, illetve az inaktív személyek foglalkoztatásának elősegítése érdekében, ami a nyílt munkaerőpiacon való megjelenést és a tartós ott maradást szolgálja. A 2027. március 31-ig tartó megvalósítási időszakban tervezetten közel ezerötszáz fő programba vonása valósul meg. A projekt három célcsoportot határozott meg: 30 év feletti inaktívak; 30 év feletti tartós munkanélküliek vagy tartós munkanélküliséggel veszélyeztetett álláskeresők; 50 év feletti álláskeresők.

A program kormányhivatal által megvalósítandó része 2023 novemberétől az alábbi szolgáltatásokkal, támogatásokkal indulhat:

  • foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások nyújtása (munkaerőpiaci információk nyújtása, munkaközvetítés, mentorálás, munkahelyi mentorálás);
  • bértámogatás nyújtása;
  • vállalkozóvá válást elősegítő támogatás;
  • munkaerőpiaci alkalmazkodás támogatása (egyéni képzés támogatása). 

A támogatásokról és a programokról további információkat a www.kempaktum.hu, illetve a www.kevpaktum.hu/ oldalakon talál.

Az előző, 2023 októberében záruló, ugyanezen szervezetek együttműködésével megvalósított foglalkoztatási paktumról elhangzott, olyan sikeres volt, hogy országosan jó példaként tartják számon. A munkaerőpiaci programba bevontak, a legalább hat hónapig álláshoz jutók és azt meghaladóan is foglakoztatásban maradók száma jóval meghaladja a vállaltakat.

A most záruló projekt a TOP-5.1.1-16-KO1-2018-00001 azonosítószámú, „Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum együttműködés megerősítése 2018-2020” című pályázat volt.
A 2021-27 közötti projekt a TOP_PLUSZ-3.1.1-21-KO1-2022-00001 azonosítószámú, „Komárom-Esztergom Megyei Foglalkoztatási Paktum 2021-2027” című pályázat keretében valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában