Tök

2023.10.30. 18:02

Majdnem ezren voksoltak az idei tök mustra dobogósaira Nyergesújfalun

Negyvennégy különböző méretű, nagy fantáziával megálmodott, éles késekkel ügyesen faragott tök kínált többnapos nagy látványosságot mindenkinek a 10. számú főút melletti, a település ismert festőjéről, Nyergesi Jánosról elnevezett kis téren.

Fenyvesi Károly

A többek között a helyi idősgondozási központ közössége, a három városi óvoda több csoportja, illetve magánszemélyek által készített alkotások nagy sikert arattak. Ez igaz volt az aprócska gyerekek nagy lelkesedéssel bemutatott rövid, mesés, dalos, táncos műsorára is. Külön műfaj volt az alkotások elnevezése. Többek közt nagy sikert aratott a Meglepő(d)tök remek, a floureszkálós UViki cica, a Tökfilkó és az Egy kupac kopasz kukac remek is.

A már hagyományos tökmustra, illetve a remekek szépségversenye házigazdája, az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár weboldalára 991 szavazat érkezett a dobogós helyen végzettekre. Mindhárom tök háromszáz fölötti voksot kapott. A befutó Bombi lett. Készítője, készítői kiderítésére elkezdtük a nyomozást.

A nyergesi faragott tökök mustrájának győztese Bombi lett több mint 300 szavazattal
Fotó: F. K. / Forrás: 24 Óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában