4x4

2023.10.03. 08:00

Magasban sem riadnak meg a tatabányai terepjárósok keresőkutyái

Kutyáikkal közösen gyakorlatoztak a tatabányai terepjárós mentősök.

Goletz-DeáK Viktória

Rendszeresen vizsgázniuk kell tudásukból az önkéntes mentősöknek is. Ez alól a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület sem kivétel, akik a napokban gyakorlatoztak az előttük álló minősítéshez. 

Közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy a Turul mentőcsoport berkein belül újraminősítő vizsgán vesznek részt hamarosan, ahol többek között USAR könnyű kutató-mentő szakágban is bizonyítaniuk kell. 

Ezért a Kormány Ipari Kft. által biztosított helyszínen gyakorolták a magasból mentést. Buksi és Penny kutya gazdáik hátán, egy különleges hámban jutottak fel a magasba. A kutyáknak ugyanis az ilyen szélsőséges helyzetekben sem szabad bepánikolniuk. A kis csivava keveréknek, Stuart-nak még nem készült el a saját hámja, így egyelőre egy ideiglenes szerkezetben teljesítette a feladatott. Körösladányi Zsombor, az egyesület vezetője elmondta, hogy Stuartnak különleges feladata van a csapatban, hiszen kisebb helyekre is be tud jutni, így elengedhetetlen a személykereséseknél is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában