Országos Könyvtári Napok

2023.10.03. 14:00

Lili, a tacsi és Olivér, a vörös cica is pózolt a tatabányai könyvtárban a polcok között +fotók

Kedden is több változatos program várta az érkezőket a József Attila Könyvtárban, ahol két négylábú kedvenc fotózása is zajlott.

Kemma.hu

Lili is segítette a könyvtár munkatársainak munkáját kedden

Fotó: Flajsz Peter

Több program is zajlott egyszerre az Országos Könyvtári Napok második napján a József Attila Könyvtárban. Dani-Szabó Eszter népművész Komáromból érkezett, hogy a japán könyvkészítés technikáit mutassa meg iskolák diákjainak. Ottjártunkkor éppen a Talentum Általános Iskola, Gimnázium és Kézműves Szakiskola egyik osztálya mélyült el a különleges technika rejtelmeiben.

Közben érkezett két szerethető kisállat: a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület vezetője, Bányai Krisztina Lilivel, egy kétéves tacskó-szerű kutyussal érkezett, és munkatársa hozta el látogatóba Olivért, a középkorú, vörös bundájú macskát. A könyvtár ugyanis csatlakozva az Állatok Világnapjához egy naptár kiadását tervezi az egyesülettel karöltve. A polcok és könyvek között készített képek díszítik majd, s a bevétellel az egyesület munkáját támogatják. 

Kezdetben Olivér volt az aktívabb, és igyekezett a polcok között, az olvasótérben lévő asztalokra felmászva tájékozódni, majd Lili is bátrabb lett, és plüssökkel, kötetekkel ismerkedett az olvasótérben.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában