Szakmai műhely

2023.10.09. 09:21

Különböző vagyok, nem más - az autizmus spektrumzavar kihívásai a tatai szakmai napon

Különböző vagyok, nem más címmel szervez szakmai programot a Soproni Egyetem és a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ a Piarista Rendházban. A rendezvény középpontjában az autizmus spektrumzavar kihívásai szerepelnek.

Kemma.hu

Várják a szervezők a jelentkezőket

Forrás: Beküldött

A program október 13-án, pénteken 13 órakor kezdődik Barkó Sára, a Weiner Leó Konzervatórium tanulója, a Kék Madár Szülőklub ÉBEK (Érdekesen Bekötött Emberek Klubja) tagjának zongorajátékával. Majd köszönti a megjelenteket dr. Vida Gergő, a gyógypedagógiai-alapképzés szakfelelőse és Berczelly Attila, a Tatai Rendház Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Abszolút gondolkozás egy relatív világban címmel dr. Madarassy-Szűcs Anna gyermek- és ifjúságpszichiáter, a Neurodiverz Műhely vezetője tart előadást, majd ABA Dióhéjban Ujhelyi-Illés Osrolya alkalmazott viselkedéselemző előadása következik. 

A szünetben megtekinthető Történetek képekben címmel Vály György minikiállítása, s a szakmai műhely témájához kapcsolódó könyvajánló. 
A szünet után Vigh Levente montázsbemutatója következik, valamint Élő könyvtár lesz, azaz „belelapozhatnak” az autizmussal élő tehetséges fiatal kamasz gondolataiba a jelenlévők. Minkét ifjú az ÉBEK tagja. 

Hátrányból előny? címmel Sugár Gabriella, a Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubjának alapítója, tapasztalati szakértő mutatja be a szülőklubot, annak működését, s közben interaktív gondolatmegosztások zajlanak Herbert Ildikó coach, tréner közreműködésével. 

Megérteni, jól érteni egymást, a kommunikáció hatalma címmel Ecser Mónika gyógypedagógus, az Autizmus Alapítvány munkatársa előadása zárja a programot. 

Jelentkezni lehet a [email protected] és a 30/691-0030-as elérhetőségeken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában