Közösséget építenek

2023.10.11. 11:00

KineDok Filmklub az Agorában

A KineDok Filmklub filmvetítéssel várja az érdeklődőket Tatabányán október 12-én este 18 órától a Vértes Agórájába, a Kortárs Galériába.

A sorozat keretében a Davoria című 59 perces magyar dokumentumfilmet vetítik. Mai virtuális, fogyasztói társadalmunkban kevés valóságos élményt élünk át. A magyar művészekből álló Davoria elnevezésű csoport azonban próbál szakítani ezzel. A Davoria csoport tagjai kiszakadva a szórakoztatóipar profitorientált világából, az olyan találkozásokban hisznek, amelyek empátián és elfogadáson alapuló közösségeket építenek. Ehhez pedig nem mást, mint a zene eszközét használják: elhagyatott gyárakban rendeznek ingyenes techno bulikat. A film válaszokat keres arra, hogyan lehet a mai virtuális terekben, okoseszközökön tobzódó fogyasztói társadalmunkban valós élményeket átélni, igazi személyes kapcsolatokat építeni. Gyökér Róbert rendező-producer több dokumentumfilm-fesztiválon komoly elismeréseket kapott alkotása ezt a csoportot követi nyomon, és bepillantást enged sajátos filozófiájukba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában