Projektzáró

2023.10.25. 14:03

Hét év alatt 3 megyei iskola újulhatott meg 5,5 milliárd forintból

A nagyigmándi mellett megújult az oroszlányi József Attila és a tatai Vaszary János Általános Iskola – adta hírül sajtótájékoztatón a Tatabányai Tankerületi Központ.

Kemma.hu

2017-ben induló EFOP-os projekt keretében újulhattak meg az iskolák

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A sajtótájékoztatón Vereckei Judit igazgató köszöntőjében elmondta: a 2017-ben induló EFOP-os projekt 5,5 milliárd forintból valósult meg, amelynek a felét biztosította az eredeti támogatás, és ehhez volt szükség kormányzati segítségre. Három intézmény újult meg. A tatai Vaszary János, az oroszlányi József Attila, valamint a nagyigmándi Pápay József Általános Iskola. Általánosságban elmondható, hogy új szaktantermekkel, csoportszobákkal, közösségi terekkel gyarapodtak, sportpályákkal, a gépészet is megújult, s eszközöket is beszereztek. 

– Olyan környezetet igyekeztünk kialakítani, amely modern, és esztétikus is. A projekt egy tudatos fenntartói koncepció része. Köszönöm azoknak, akik részt vettek a megvalósulásban – zárta Vereckei Judit. 

Dr. Takács Ádám szakmai vezető hozzátette: az indulásnál, 2017-ben 4 intézmény fejlesztését célozták meg, egy évvel később, az Esztergomi Tankerület létrejöttével a megyeközponthoz tartozó három koordinálása maradt Tatabányán. Az oroszlányi beruházás 2020. novemberétől 2021. júniusáig zajlott. A helyi önkormányzat parkolóhelyek kiépítésével támogatta a projektet. Tóth Gábor, az intézmény igazgatója kiemelte: balett oktatás is zajlik az iskolában, s ehhez lett volna szükségük a korábbi 56 négyzetméteres helyiséget bővíteni. Ez volt a beruházás alapja, amely eredményeként szaktantermek, csoportszobák is megújultak. 

A nagyigmándi intézményben 2021. januártól 2022. júniusig tartott a beruházás. A helyi önkormányzat 182 millió forinttal támogatta a projektet. Új tornaterem épült, megújult a régi tornaszoba, szaktantermeket alakítottak ki és az udvar, az iskola környezete is otthonosabb lett – számolt be Karsai Bálint igazgató. 

Érintette a beruházás a tatai intézmény két telephelyét: 2020. júliusától decemberig a Jázmin utcában, majd 2021. márciusától 2022. decemberéig a székhelyintézményben zajlottak a munkálatok. A Jázmin utcában 1045, a központi telephelyen 5767 négyzetméter lett a felújított épületrész. Új tornaterem épült, a meglévő tornacsarnok megújult, rendezték az iskolaudvart, s a helyi önkormányzattal együttműködve az étkező és a konyha is megújulhatott – tette hozzá Varga Edit intézményvezető. 

„Dicsérni jöttem”
– Dicsérni jöttem – kezdte köszöntőjét Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kifejtette: hatalmas munka áll a beruházásban résztvevő intézmények, a fenntartó, és az ott dolgozók, tanulók mögött. Komoly összefogással valósulhatott meg a projekt. Hozzátette: a megvalósulásban nagy szerepe volt az országgyűlési képviselőknek is, akik a kormányzati támogatás előteremtésében segítettek.

– A beruházással XXI. századi körülményeket sikerült teremteni a diákok, a pedagógusok számára. S külön öröm számomra, hogy a sport is központi helyet kapott a pályázat során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában