Hagyomány

2023.10.21. 13:45

Három zászló kék, kettő rózsaszín - kisbabákat köszöntöttek Kömlődön +fotók

Kedves hagyomány Kömlődön, hogy az önkormányzat kisebb ünnepség keretében adja át az újszülött gyermekek szüleinek a babakelengye utalványt. Így volt ez az idén is.

Wágner Zsanett

Bogáth István polgármester nemrégiben személyesen is gratulált az érintett édesanyáknak és édesapáknak a polgármesteri hivatal tanácstermében.

Ugyancsak a kömlődi szokás része, hogy a szülők a baba nemétől függően kék vagy rózsaszín zászlót kapnak emlékbe, ami akár kitehető a bejárati ajtóra, vagy a kerítésre is – így tudatva a járókelőkkel, hogy új jövevény érkezett a családba az idei évben. Így aztán Orosz Mihály és Orosz-Madari Éva portáján is kéklik a zászló jelezvén, hogy kisfiuk, Bence az idén látta meg a napvilágot. 

Ugyancsak ezt a keresztnevet kapta a nemrég született Szathmári gyermek, Antal Zoltán és Dóra kisfia. Tóth Tamás és Horváth Viktória is örülhetett, kislányuk az Eszter nevet kapta. Házi Péter és Horn Nikolett lánya Luca lett; Pap László és Bagi Tímea kisfia pedig a Máté keresztnév büszke tulajdonosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában