Könyves vasárnap

2023.10.09. 17:00

Gyilkos hétvége volt a József Attila Könyvtárban

A Könyves Vasárnapon mindenki nyomozott a József Attila Könyvtárban - adta hírül az intézmény közösségi oldalán.

Kemma.hu

Hátborzongató dolgok történtek a hétvégén

Forrás: Facebook/JAK

Fiatal és még fiatalabb olvasóik sorra járták a könyvtár egyes tereit, és oldották meg a rejtélyeket, feladatokat egy-egy információért. A végén kiderült ki a tettes. A felnőttek pedig kinyomozhatták, hogy tényleg a tökfaragás közben egy késsel ölték e meg az egyik könyvtárost. Az indítékra is fény derült, noha voltak elterelő információk – macskakiállítás nyerteseinek féltékenysége, vagy munkahelyi intrika állt a háttérben? Olvasóink előtt nem maradhatott titokban semmi.

Profi helyszínelő is segítette a nyomozást. Szalai Béla, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusa az ujjlenyomatokról, a DNS-ről, mint bizonyítékról és több évtizedes tapasztalatáról beszélt a találkozón. A detektív játék résztvevői nagyon aktívak voltak, sok-sok kérdéssel fordultak a szakemberhez. Így kiderült, hogy az amerikai helyszínelő filmek sem feltétlenül a tengerentúli kollégák mindennapjait tükrözik. Modern eszközökkel rögzítik a nyomokat, az ujjlenyomatot a kapitányságon már lézer szkennerrel rögzítik, a helyszíni nyomok rögzítése, bizonyítékok begyűjtése pedig pótolhatatlan egy nyomozás során.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában