Tragédia

2023.10.11. 16:00

Gyászol a bakonysárkányi iskola, elhunyt szeretett egykori igazgatójuk

Elhunyt a korábbi bakonysárkányi igazgató, Cser Tamás.

Kemma.hu

Szomorú hírt osztott meg a bakonysárkányi Fekete István Általános Iskola hivatalos közösségi oldalán. Elhunyt Csert Tamás igazgató, aki 1965-től 1991-ig dolgozott az intézményben. Tizenöt évig volt az iskola vezetője, ez idő alatt bővült az óvoda két csoportosra, az iskolában pedig több felújítás és bővítés révén megszűnt a váltott műszakos oktatás, megkezdődött a tantárgycsoportos tanítás. 

Ekkor épült a tornaszoba, valamint a sportpálya, továbbá kialakított napközis tálalót és tantermet. A település vezetőségével együttműködve igyekezett nevelőket letelepíteni a faluban, szolgálati lakások biztosítása révén. Igazgatóként fontos feladatának tartotta a határon túli kapcsolatok ápolását és a közös programok szervezését a testvériskolával. Pedagógusként számos tanulót vezetett be az élővilág rejtelmeibe.

Mint, ahogy írják:

“A sors különös ajándéka számunkra, hogy iskolánkhoz az elmúlt két tanévben újabb kapcsolat fűzte, immár nagyszülőként. Köszönjük munkáját a volt tanítványok, kollégák és az egész település nevében! A család fájdalmában osztozunk.“

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában