Videójátékok

2023.10.28. 19:57

Fotókon a Gaming Expo - az e-sport és a videójátékok fellegvára lett a tatabányai sportcsarnok

Tatabányán táborozott az Országos Gaming Expo október 28-án, szombaton. Cosplay, autószimulátor, carfootball, spirit gaming, XBox és PlayStation stand is várta a számítógépes játékok rajongóit, és természetesen a Minecraft is kiemelt helyet kapott a Földi Imre Sportcsarnokban.

Kemma.hu

A legifjabb korosztály is eljött kipróbálni a játékokat

Fotó: H.B.

Nemcsak online lehetett  játszani az október 28-i gaming-eseményen Tatabányán. A legújabb társasjátékok, logikai játékok is várták az érdeklődőket a Földi Imre Sportcsarnokban. A résztvevők kipróbálhatták a 20–30 évvel ezelőtti játékokat a régi konzolokon, és átélheted, amit az első gamerek, amikor a szellemek elől menekültek, vagy éppen a Mario szalagvilágainak kihívásaival néztek szembe. 

Az Országos Gaming Expo a játékról és a játékos közösségről szól, így nem meglepő, hogy a szervezők a résztvevők kedvenc hobbijának tudományos megközelítésére is kiemelten törekednek. Minden állomáson szakmai kerekasztal várja az érdeklődőket, ahol tapasztalt játékújságírók beszélgetnek meghívott szakértőkkel különböző témákban, így a játékhasználat veszélyeiről és élményeiről, a cyberbullying-ról (vagyis az online zaklatásról), a különböző játéktípusokról, valamint a cosplayerekről. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában