Emlékezés

2023.10.04. 12:26

Emlékfát ültettek Csolnokon a tragikus hirtelenséggel elhunyt körzeti megbízott tiszteletére

Méltó emléket állítottak Puchler Erik rendőr zászlósnak, Csolnok egykori, köztiszteletben álló körzeti megbízottjának.

Walczer Patrik

Az elmúlt napokban száznál is többen rótták le tiszteletüket és gyújtottak mécseseket a Szent János parkban, ahol egy facsemetét ültettek Puchler Erik rendőr zászlós emlékére. A település köztiszteletben álló körzeti megbízottja augusztusban tragikus hirtelenséggel hunyt el, a barátok, családtagok, ismerősök és kollégák mellett a helyi lakóközösség is mélyen megrendült a szomorú hír hallatán.

Sortán Miklós korábbi rendőr több mint tíz éven át dolgozott együtt Puchler Erikkel a Dorogi Rendőrkapitányságon. Mindketten körzeti megbízottak voltak, így gyakran ültek egy rendőrautóban és teljesítettek közösen szolgálatot.

– Puchler Eriket mindenki példamutató és becsületes embernek ismerte. Nemcsak munkatársam, hanem egyben jó barátom is volt, sokat beszélgettünk, sok időt töltöttünk együtt, számos közös tulajdonságunk volt. Bár 2019-ben leszereltem a rendőrségtől, azután is tartottuk a kapcsolatot, időnként érdeklődtünk egymás felől. A tragédiát követően úgy gondoltam, hogy emléket szeretnék állítani neki. Mivel mindketten szerettük a virágokat, így jött az ötlete annak, hogy egy emlékfát kellene ültetni a tiszteletére – idézte fel Sortán Miklós.

A fa tövében található emlékkő
Fotó: Sortán Miklós / Forrás: Beküldött

Megtudtuk azt is, hogy Kolonics Péternével, Csolnok polgármesterével is egyeztetett ötletéről, aki támogatta a kezdeményezését, sőt a település vezetője gondoskodott egy kis emléktábla elkészítéséről is, amelyet az Ékszerkuckó és a Szabi-Autó KFT. ajánlott fel. A Szent János parkban, a szabadtéri színpad mellett biztosítottak helyet a fának, melyet Juhos Tamás leányvári kertész segítségével ültettek el. 

– Előzetesen sok csolnoki lakos jelezte, hogy szeretne részt venni a szeptember 27-re meghirdetett megemlékezésen. Volt, aki már előtte kiment és mécsest gyújtott, de sokan aznap, vagy másnap rótták le tiszteletüket. A közeljövőben lesz Erik születésnapja, arra számítunk, hogy sokan ki fognak jönni akkor is – tette hozzá Sortán Miklós.

A parkban lévő többi fával együtt az emlékfa gondozásáról az önkormányzat fog gondoskodni, de Sortán Miklós úgy tervezi, hogy lehetőség szerint bizonyos időnként kimegy volt barátja emlékére ültetett csemetéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában