Fiatalokat vár a MÁV-START

2023.10.13. 19:33

Diákok is segíthetnek a tájékoztatásban a Budapest-Győr vasútvonal felújítási időszaka alatt

A MÁV-START ősszel is több területre várja a fiatalok jelentkezését, a Meló-Diák Észak-Dunántúl Iskolaszövetkezettel együttműködve, a Budapest-Győr vasútvonal pályafelújítási időszaka alatt. A diákok vármegyénkben Tatabányán és Szárligeten vállalhatnak munkát – tájékoztatott a MÁV-START Zrt.

Kemma.hu

A jövőben diákmunkások is segítik az utasok tájékoztatását

Fotó: Flajsz Peter

A főbb feladatok az alábbiak: az állomás kijelölt részén az utasok informálása az állomás szolgáltatásairól, a MÁV-START járatait érintő belföldi díjszabásról, menetrendről és a fedélzeti szolgáltatásokról, vágányzárak alatt magyar és idegen nyelvű tájékoztatás megváltozott közlekedési rendről, vonatok és vonatpótló autóbuszok indulási helyéről stb. Az utasok segítése a jegykiadó automaták kezelésében, segítségnyújtás a pénztáraknál (idegen nyelvű kommunikáció), az egysoros rendszer folyamatos fenntartásának támogatása.

A vonatfedélzeti segítségnyújtásból is kivehetik részüket a fiatalok, ezek közé tartozik például a Kerékpárok ki- és berakodásának segítése a késések megelőzése érdekében, a kerékpárok elrendezése a kocsin belül, figyelve a viszonylatokra az utasok úticéljainak figyelembevételével, valamint a rakodóajtó és felszállóajtók menet közbeni zárt állapotának ellenőrzése és biztosítása. Munkakezdés előtt kapcsolatfelvétel a vezető jegyvizsgálóval, munka közben aktív kommunikáció (rakodás végének jelzése, haváriahelyzet esetén egyeztetés a szükséges tájékoztatás tartalmáról), fedélzeti hangos utastájékoztatás a vonatkozó szabályoknak megfelelően (magyar és angol (német) nyelven), vizuális utastájékoztatás beállítása és az aktuális járatra, valamint csatlakozó vonatokra vonatkozó általános díjszabási, menetrendi és szolgáltatási információk adása az utasok részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában