Családbarát múzeum

2023.09.27. 18:29

Újra szakmai elismerésben részesült az esztergomi intézmény

Családbarát múzeum címben részesítették az Duna Múzeumot. Az elismerést az idén 50 éves esztergomi intézménynek a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ adományozta szeptember 25-én.

Kemma.hu

A Duna Múzeum komfortjában és tartalmában is újabb szintet lépett

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A Családbarát múzeum cím megszerzése kapcsán Horváth István, az intézmény igazgatója elmondta, hogy ezt az elismerést évente adják, az elismert intézmény három évig birtokolhatja, és a Duna Múzeum már korábban megszerezte ezt a címet, de a fentiek okán most is pályázott. 

A címet a kiírt feltételek teljesítése esetén kaphatja meg a pályázó, mondta Horváth István, majd hozzátette, hogy ezek a feltételek valójában az újabb igények mentén változtak, így például biztosít-e a múzeum szoptatásra lehetőséget a kismamáknak, korszerűsítette-e az illemhelyeket, akadálymentes bejutást biztosít-e az érintett látogatóknak. A vezető hozzátette: a komfort mellett a múzeum tartalmi része, annak területe is változott, figyelembe véve a többféle korosztály igényeit. 

A Családbarát múzeum cím hároméves ciklikussága arra ösztönöz minket, hogy fenntartsuk a fent említett fejlesztéseket és tovább vigyük, felülvizsgáljuk és azon dolgozzunk, hogy mivel tudunk még jobban családbarátabbá válni, mondta a Duna Múzeum igazgatója. Mint elárulta: a pályázók között pontozásos alapon megy a megmérettetés és van egy minimum feltételrendszer, de persze efölé is mehetnek az intézmények, ahogy a Duna Múzeum is tette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában