Vízi közlekedés

2023.09.05. 17:27

Újabb hajón kelhetünk át a Dunán - ezúttal Lábatlannál „lett közelebb” a túlpart

A helyiek régi álma valósult meg, mostantól ők és a turisták is felejthetetlen vízi élményeket szerezhetnek Lábatlanon, emellett Karvát is felfedezhetik.

Walczer Patrik

Vízre helyezték az átkelőhajót

Forrás: LábatlaNEWS/Facebook

Mostantól egy új hajó is segíti a vízi átkelési lehetőségeket a Dunán, melyet egy helyi vállalkozó üzemeltet a jobb parton lévő Lábatlan és a szemközti, felvidéki Karva között – közölte Teller Péter polgármester a LábatlaNEWS nevű Facebook-csoportban. 

Még júniusban írtunk arról, hogy az önkormányzat tavaly üzemeltetési szerződést kötött a dunai révátkelővel kapcsolatban. A városvezetés nagy figyelmet fordít arra, hogy az üzemeltetési tervekről tájékoztassa a lakosságot, éppen ezért nyár elején közölték, hogy Sujbert Levente, az üzemeltető cég vezetője az átkelőt rendszeresen kívánja működtetni. Az említett vállalkozás beszerzett egy kishajót, ami a közelmúltig a Duna-színpad mellett várakozott arra, hogy vízre bocsájthassák.

Az önkormányzat akkor úgy fogalmazott, hogy ez a jármű jelentős előrelépést jelent majd az átkelő szolgáltatásának javításában, és segít biztosítani, hogy a helyiek, illetve a turisták is biztonságos körülmények között, kényelmesen juthassanak át a túlpartra. Egyébként júniusban azt is elárulták, hogy a cég elkezdett egy új hajó építésén is dolgozni, amely további kapacitást biztosít majd a révátkelőn. Ennek a beruházásnak köszönhetően akár a csoportos és kiránduló hajózásra is lehetőség nyílik majd a jövőben, ezáltal számtalan ember szerezhet maradandó vízi élményeket Lábatlanon.

Nemrégiben újabb mérföldkőhöz érkezett a történet, hiszen Teller Péter tájékoztatása szerint a szakszerűen felújított jármű végre vízre kerülhetett és a szükséges engedélyeket is sikerült megszerezni. Ugyan a szeptember eleji kisebb árhullám és az áradó folyóval érkező, nagy mennyiségű uszadék miatt nem ajánlották a hajózást a Lábatlani Városi Napokon, de bejegyzésében azt írta, hogy a vízszint normalizálódását követően igény esetén bármikor szívesen tájékoztatást adnak a hajó közlekedésével kapcsolatban. Azt kérik az érdeklődőktől, hogy ebben a témában a [email protected] címre írjanak, illetve hozzátették: az üzemeltető tervei szerint a hajó jövőre már menetrend szerint fog közlekedni, és mindenki számára elérhetővé válik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában