Kemma.hu videó

2023.09.14. 12:20

Tündéri videó: hazatért a tatabányai mentős cica, akiért egy ország izgult

Igazi csoda történt a tatabányai mentősök szerint, hiszen Guszti, az állomás cicája három hét után került elő. És, mint minden jóravaló macska, miután csütörtök reggel „alattvalói” kiszolgálták, felfedezőútra is indult a környéken.

Kemma.hu

Közösségi oldalukon számoltak be arról a tatabányai mentősök, hogy állomásuk cicája Guszti három hét után végre újra otthon van. Posztjukból kiderült, hogy rengetegen írtak nekik, de egyik esetben sem Guszti volt a talált cica. Már kezdték feladnia  reményt, amikor szerdán üzenetet kaptak.

– A fotó és a videók alapján felismertük a kis bundásunkat. A megtalálók el is hozták az állomásra nekünk. Azóta elfoglalta az őt megillető helyet az állomáson. Köszönjük mindenki részvételét a megosztásban, keresésben. Köszönjük Pertl Andrea és családja segítségét – írták posztjukban a mentősök. 

Úgy tudjuk, hogy a cicát Felsőgallán találták meg. Vagyis a kandúr mintegy 10 kilométerre kóborolt dózsakerti otthonától, és  atervek szerint hamarosan chipet is kap, hogy ha legközelebb nagy kalandba vágna, akkor is azonosítható legyen. A cicus egyébként azután, hogy csütörtök reggel is jóllakatták a mentőállomáson, felfedezőútra indult  a környéken, de dél körül ismét hazatért.

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országos Mentőszolgálat is a közösségi oldalán kérte a tatabányaiak segítségét, hogy megtalálják a vármegyeszékhely mentőállomásának elcsatangolt kandúrját, Gusztit. A Mentő Gusztáv, illetve „catbulance revisor” névre keresztelt vörös kandúr két éve jelent meg váratlanul a mentőállomáson, majd visszatérő vendég lett, kis idő elteltével pedig úgy megszerette a bajtársi közösséget, hogy „hivatalosan” is az életmentőkhöz költözött.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában