Negyvenkét százalékkal több, mint tavaly

2023.09.03. 21:00

Több mint félezer vármegyei fiatal kezdi meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetemen

Rekordszámú elsőéves hallgató nyert felvételt a Széchenyi István Egyetemre: a mintegy ötezer gólya közül 570-en Komárom-Esztergom vármegyéből érkezve kezdhetik meg tanulmányaikat a győri intézmény minőségi képzésein - adta hírül az egyetem.

Kemma.hu

Az elsőéves hallgatóknak gólyahetet rendezett a Széchenyi István Egyetem, hogy megkönnyítse beilleszkedésüket

Forrás: SZE

Fotó: Mate Dudas

Rendkívül népszerű volt a Széchenyi István Egyetem az idei felvételi eljárásban, ugyanis közel ötezer hallgató nyert felvételt a győri intézménybe. Az elsőévesek több mint tizede, 570 fiatal Komárom-Esztergom vármegyéből érkezik. A szám 42 százalékkal haladja meg a tavalyi adatot. Mindez többek között az intézmény színvonalas képzéseinek és szolgáltatásainak köszönhető, amelyek évről évre egyre több hallgatót vonzanak. Közülük is kimagasló a Komárom-Esztergom vármegyéből érkezettek száma.

A felvételi számok alapján az Audi Hungária Járműmérnöki Karon a legkedveltebb ezúttal is a magyar nyelvű járműmérnöki alapszak volt. A Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karon különösen népszerűnek bizonyult a mérnökinformatikus, a gépészmérnök, a villamosmérnök és a gazdaságinformatikus szak. Az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Karon a felvett hallgatók átlagpontszáma és a felvételi ponthatár is emelkedett. Az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon az élelmiszermérnöki és a mezőgazdasági mérnöki szakok mellett újra sokan választották az állattenyésztő mérnöki képzést.  Az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Karon a tanító és a gyógypedagógia, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon a jogász, az Egészség- és Sporttudományi Karon az ápolás és betegellátás, valamint a rekreáció és életmód, míg a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karon a gazdálkodási és menedzsment, illetve a kereskedelem és marketing szakok bizonyultak a slágernek. A Művészeti Karon mind a zeneművészeti, mind a designképzések népszerűek maradtak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában