Szavazás

2023.09.08. 12:33

Rajtad múlik, hogy az oroszlányi tudásközpont az ország legjobbja legyen

Az ország 100 leginnovatívabb, gyerekekkel foglalkozó szervezete között van a Digitális Tudásközpontok hálózata, melynek tagja az oroszlányi DTK is.

Kemma.hu

Idén első alkalommal került fel a Digitális Tudásközpontok hálózata az Edisonplatform Edison100-as listájára, melyre szeptember 10-ig lehet szavazni. A listán olyan programok szerepelnek, melyek a gyerekek jövőbeli fontos tudását fejlesztik, mindezt innovatív és játékos módon, irányt mutatva a szülőknek abban, hogy sikeres és boldog gyerekeket nevelhessenek – olvasható az oroszlany.hu-n.

Az oroszlányi Digitális Tudásközpont tavaly június 10-én nyitotta meg kapuit a tudás, új ismeretek megszerzésének lehetőségét biztosítva a fiatalok részére. Az eltelt hónapokban több iskolai csoport, a helyi munkáltatók gyermekei, valamint civilek is megismerkedhettek a XXI. századi technikával akár egy-egy látogatás alkalmával, de a nyári szünetben is több tematikus tábort szerveztek. Az érdeklődők megismerkedhettek a programozás, a digitális történetmesélés világával, és a digitális eszközök használatával is.

Az idei tanévre is számos lehetőséget nyújtanak oktatási intézmények, iskolai csoportok számára. Lehetőség van rendszeres foglalkozásokra, a Maker's Red Box tananyagaira épülő szakkörökre, digitális kultúra tantárgy lebonyolítására, pályaorientációs foglalkozásokra és versenyek felkészítésre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában