Épül

2023.09.24. 08:51

Már állnak egy korszerű új öltöző falai Bajót sporttelepén

Még nem hunyt ki a Szikra Bajóton, ahol szépen halad a 158 millió forintos beruházás keretében épülő új öltöző a helyi Bajóti Szikra SE focicsapatának főhadiszállásán.

Fenyvesi Károly

A jövőt jelzik a már álló új falak

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Állnak az új öltöző falai a községi sporttelepen, amely a helyi Bajóti Szikra SE focicsapatának bázisa. A 158 millió forintos beruházás szikár tényeit a bejáratnál olvasható táblán láthatjuk. Az építtető a sportegyesület, a munkálatok az idei év májusának utolsó napján kezdődtek el, a várható átadási határidő 2025. júliusa. 

A kivitelező egy lábatlani székhelyű kft. Gondokkal indult az elképzelések megvalósítása. A régi öltöző lebontása után egyértelművé vált, hogy a földhivatali nyilvántartásban szereplő területi méretek a valóságban más számokat mutatnak. Szerencsére kiderült, hogy a focipálya így is tudja hozni az előírásoknak megfelelő métereket. Újabb problémaként az alapozás földmunkáinak elkezdésekor magasnak bizonyult a talajvíz. Új tervek alapján kezdődött a munka. Az eddigi eredmények már jól láthatók, de szemmel láthatóan van még munka bőven.

A vármegyei területi bajnokság III. osztályának Északi csoportjában a Bajóti Szikra SE csapata az őszi szezonban vasárnapig még egyszer sem lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Dudás Júlia, a sportegyesület technikai vezetője elmondta, hogy az építkezés miatt úgy kérték sorsolásukat, hogy végig idegenben játszanak az új bajnokság első felében. A dátumok szerepelnek az adatbank.mlsz.hu oldalon. Jelenleg nemzetközi átigazolásokra várnak, lesznek változások a keret összetételében, ezért kellett elhalasztani mérkőzéseket. Vannak nehézségek az egyesületnél, de azon is dolgoznak, hogy elkezdődjön az utánpótlás sikeres nevelése a Bozsik-program keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában